BIOGRAFIA


Tangokuningas 2003 Kari Hirvonen

Kuva: Markus Hirvonen

Kari Hirvonen (s. 10.11.1982, Ähtäri) on laulaja ja vuoden 2003 Tangokuningas. Upeaääninen ja karismaattinen Kari voitti kuninkuuden 20-vuotiaana ylivoimaisesti ja oli miesten sarjassa ainoa, joka sai täydet kymmenen pistettä. Vuosien keikkakokemus näkyy hänen esiintymisessään ja monipuolinen ohjelmisto viihdyttää suomalaista tanssikansaa suurella intohimolla. Nykyään Kari toimii Musakunkku Ky:n toimitusjohtajana.


Musiikilla on ollut suuri merkitys Karin ja hänen perheensä elämässä. Syntymästä asti on ollut selvää, että musiikki tulee olemaan osa Karin elämää - kätilön ensimmäiset kommentit Kari-vauvan ensiparkaisusta olivat: "Tästä pojastahan tulee oopperalaulaja!" Lapsuusaikaa Kari muistelee lämmöllä ja etenkin mielessä ovat hetket jolloin hänen äitinsä lauloi ja soitti kitaraa. Kotona kuunneltiin paljon erilaista musiikkia, niin hengellistä kuin iskelmää ja sieltä Karin mieleen jäivät esikuvina muun muassa Topi Sorsakoski, Reijo Taipale, Raimo Piipponen sekä Kari Tapio. Heidän kappaleensa ovat edelleen Karin ohjelmistossa. Jos muille lapsille luettiin iltasatuja niin heillä laulettiin yhdessä niin kauan, että nukkumatti saapui. Kari on vanhin neljästä sisaruksesta, joiden kanssa hän on musisoinut lukemattomissa eri tilaisuuksissa. 

Bändikärpänen puri Kariin jo nuorena ja yhdessä lapsuudenystävien kanssa perustettiin Arwali Maininki - lastenlauluja rokisti soittava bändi! Ohjelmistoon valittiin lastenlaulujen lisäksi myös Baddingia ja Juice Leskistä. Into oli kova ja keikat ikimuistoisia taitotasoon nähden! Erään Arwali Mainingin keikan jälkeen eräs mukana ollut tuli kysymään: "Tekisittekö te pojat tanssikeikkaa? Kun osasitte soittaa sen Syksyn sävelenkin." Ja niin Arwali Maininki kehittyi Paratiisi -orkesteriksi. Tällä kokoonpanolla, jossa oli mukana myös Karin 11-vuotias Markus-veli, tehtiin Karin ensimmäiset tanssikeikat 50 markan palkkiolla. Poikien kunnianhimo ja kova treeni-into vei pojat useille keikoille ja suurin unelma päästä Ähtärin Mustikkavuoren tanssilavalle soittamaan toteutui vuonna 2000.

Nuoruuden bändikuvioissa Kari aloitti ensin soittamalla koskettimia, toisinaan taas rumpuja, mutta varsin nopeasti soittimet vaihtuivat solistin hommiin. Laulaminen vei voiton ja Kari osallistui moniin eri laulukilpailuihin sijoittuen niissä kärkisijoille. Vuonna 2001 hänet valittiin Haapamäen Höyryveturipuiston Karaokekuninkaaksi Keuruun markkinoilla. Pahimman vastuksen antoi oma Katja-sisko, joka hävisi veljelleen vain puoli pistettä! Tangomarkkinoille Kari uskaltautui ensimmäisen kerran karaokekuninkuuden jälkeen vuonna 2002. Tällöin tie tyssäsi finaalin karsintaan, mutta viiden parhaan joukkoon pääsy jätti palon suomalaiseen tangomusiikkiin. Finaalin karsinnan jälkeen Kari sai puhelun Alajärveltä kun Helmenkalastajat -orkesteri haki joukkoonsa solistia. Siitä alkoi tiivis yhteistyö lukuisine keikkoineen. Ne toivat hyvää kokemusta vielä "aralle" laulajanalulle.  Noin 50 keikan vuositahti opiskelun ohella piti nuoren miehen kiireisenä. Rakennusmiehen paperit takataskussa Kari suuntasi uudelleen Tangomarkkinoille vuonna 2003. Se kesä jäi historiaan suurena käännekohtana sillä Kari kruunattiin tangokuninkaaksi. Kuningattarekseen hän sai Saija Tuupasen, tytön Tuupovaarasta. Kuninkuusvuosi toi tullessaan paljon kaikkea hyvää, mutta kolikolla on aina myös se toinen puoli. Kari sai salamannopeasti sen kaiken mistä oli unelmoinut, mutta "matkan" aikana hän kadotti sen tärkeimmän - uupumus sai hänestä yliotteen. Näin jälkikäteen voidaan sanoa, että nuori poika oli astunut liian suuriin saappaisiin eikä hartiat jaksaneet kantaa sitä kaikkea mitä uusi elämä toi tullessaan. Näillä kaikilla kokemuksilla on ollut Karille suuri merkitys, sillä juuri ne jyrkimmät ylä- ja alamäet ovat muovanneet hänestä sen mitä hän on tänään: suurella sydämellä, uudella innolla ja vahvalla, uudelleen löydetyllä intohimolla varustettu hymyilevä mies on nyt valmiina seuraamaan sydäntään.

Vuoden 2018 alusta asti Kari on toiminut yrittäjänä. Musakunkku Ky:n toimitusjohtaja Kari tekee innolla työtä tanssikansan hyväksi. Keikat ja erityisesti yleisön ja fanien aito kohtaaminen ovat hänelle tärkeitä ja hänet tunnetaankin artistina, joka ottaa huomioon jokaisen. Vuonna 2016 perustettu Timantit -faniryhmä, jonka jäsenet kiertävät ahkerasti Karin keikoilla, kertoo osaltaan hänen vetovoimastaan.

Tänään peilistä katsoo mies, joka on saanut takaisin sen ilon ja innon, joka näkyi vahvasti ensimmäisillä nuoruuden keikoilla. Urheilu, eritysesti lätkä on vienyt mennessään ja Kari on löytänyt aivan uusia tapoja nauttia elämästä. "Elämän onni koostuu pienistä asioista. Saan olla kiitollinen niin monesta. Kokemuksista, mahdollisuuksista, kohtaamisista, saadusta tuesta, välittämisestä, läheisten rakkaudesta - siis ihan kaikesta!", sanoo peilikuva ja vinkkaa silmää. 

Jutellaan lisää kun kohdataan!

Sinun, Kari

© Musakunkku Ky       Riihimäentie 13 A 1 63700 Ähtäri      musakunkku@gmail.com 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita